ДНІ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКИ ЧДТУ

Дні студентської науки в ЧДТУ! Це – щорічний регіональний захід, спрямований на популяризацію науки серед молоді та демонстрацію наукових здобутків. Участь у ньому беруть студенти, аспіранти та всі охочі працівники  нашого університету.

На кафедрі іноземних мов та міжнародної комунікації працювали дві секції – для студентів нелінгвістичних спеціальностей «Іноземні мови» і для студентів-перекладачів «Актуальні питання перекладознавства»

У Секції «Актуальні питання перекладознавства» з доповідями виступили  студенти,  які навчаються за програмами « Переклад та міжнародна комунікація» та «Германські мови та літератури». Всі доповідачі показали високий рівень обізнаності у сфері перекладознавства, дослідження були досить ґрунтовні, цікаві. У цій секції треба було визначити переможця, що було нелегко.  У підсумку,

1 місце посіла студентка

Олійник Анастасія Віталіївна, НП-05, з доповіддю «Переклад німецького сленгу

 на прикладі комедійного фільму “Fack ju Göhte”», керівник: доц. Багач І.Г.

2 місце розділили  

Розбіцька Катерина Петрівна, НП-25, «Основні способи передачі без еквівалентної лексики», керівник: викл.Панькова А.В.

Свердліченко Софія Олексіївна, НП-05,  «Особливості усного перекладу та сфери його застосування», керівник: доц. Багач І.Г.

3 місце розділили

Зінченко Станіслав Вікторович, НП-25, «Особливості художнього перекладу», керівник: викл. Панькова А.В.

Палько Вікторія Олександрівна,НП-15, «Функціонування та словотворча активність англіцизмів у сучасній українській та німецькій мовах (на матеріалі преси), керівник: доц. Редчиць Т.В. 

У секції  “Іноземні мови”свої роботи представили

Студ. гр. БІ-21  Єщенко Є. О.  – Unlocking Languages: The AI Revolution in Language Learning, керівник: викл. Карловська Г.В.

Студ. гр. ЕСЕ-34Кібиш Т.В.     The Role of     English  Business Idioms in International Business Communication, керівник: ст. викл. Чабак Л.І                 

 Студ. гр. ПР-26 Петренко А.М. English Legal Terminology: Translation Features, керівник: доц. Потапенко Л.В.

Студ. гр.МЕ-203 Степанова В.М..Advantages of studying abroad versus at home , керівник: доц.Ланських О.Б.

Студ. Свиридюк Є.Д., гр. М-235. Англійська мова в медіа та рекламі: вплив медіакультури на мовленнєву практику, керівник: ст..викл. Дернова Т.А.

Студ. гр. DS-2310 Ткаченко М.Ю. – Will robots be able to replace humans in all professions?, керівник: викл. Петріченко С.О.

Студ. Келеберда А., гр. ПФ-229 Псевдоаргументи як засоби впливу на аудиторію , керівник: доц. Колесник Д.М.

Студ. гр. ДЗ-32 Овчаренко М.О. Особливості перекладу абревіатурних скорочень, керівник: викл. Петріченко С.О.

    Студ. гр. ПЗ-2004 Кривко Д. О.Soft Skills Development in the Process of English Language Learning, керівник: доц. Потапенко Л.В.

Студ. гр НП-35 Ярош А.С. –  Трагізм життя та творчості П.Целана,керівник: викл. Ісаєнко Т.В.

Було надзвичайно цікаво, пізнавально, більша частина доповідей подавалась англійською мовою з чудовими презентаціями. І викладачі, і студенти-слухачі задавали питання і дискутували. Всі студенти були нагороджені сертифікатами за участь.

Результати всіх досліджень будуть опубліковані в науковому збірнику.

Пишаємось нашими студентами!