Міжнародний день перекладача

Сьогодні відзначається  Міжнародний день перекладача! Викладачі кафедри  іноземних мов та міжнародної комунікації вітають всіх, хто досконало знає не тільки свою, а й мову іншої країни. Щорічно в цей день по всій Україні проводять різні семінари та конференції, де професіонали-лінгвісти обмінюються досвідом, знайомляться з колегами і працюють над розвитком галузі. В наш час це особливо актуально, оскільки знання мов, як мінімум однієї, вважається не привілеєм, а нормою.

У нас сьогодні теж був насичений день! Чудова зустріч, цікава лекція, приємні враження!

Наші студенти  магістри і бакалаври– майбутні перекладачі  разом з доцентами кафедри Тетяною РЕДЧИЦЬ і Іриною БАГАЧ організували низку заходів.

Спочатку студенти спробували себе в якості послідовного перекладача. Працюючи в обладнанній необхідною технікою кабінці, старшокурсники і навіть першокурсники груп НП перекладали короткі відео з німецької  і англійської мов на українську. Приємно, що всі продемонстрували  навички, набуті на практичних заняттях.

Родзинкою сьогоднішнього заходу була лекція  перекладачки  Ірини ГОЯЛ  « Невидимі бійці невидимого фронту». До  речі,  пані Ірина – випускниця  нашого факультету. Вона розповіла про особливості діяльності перекладача, про труднощі, які виникають під час роботи та шляхи їх подолання. Цікава презентація неабияк зацікавила і студентів, і викладачів! Також майбутні перекладачі дізналися про цікаві факти з історії перекладу. Приємно, що до нас доєдналися також студенти кафедри прикладної лінгвістики.

Святкування професійного свята завершилося в дружньому колі за філіжанкою запашного чаю.